Це Європа?

У четвер, 17 березня, відбулася третя сесія Виноградівської районної ради сьомого скликання.

Це Європа?

На самому початку депутатам повідомили про новий закон – закон «Про поіменне голосування», згідно з яким електронна система голосування віднині висвітлюватиме не тільки кількість, але і імена депутатів, які голосуватимуть за те чи інше рішення. Це якщо є така електронна система. Якщо ж система відсутня, то депутати при голосуванні, кожен окремо, після того, як головуючий назве прізвище, встають і голосно оголошують свою волю: «за» чи «проти» того рішення, яке розглядається. Зрозуміло, що нашим депутатам, як і переважній більшості депутатів місцевих рад України, прийдеться запастися терпінням і напрацювати необхідну фізичну форму для втілення нововведення. Єдине виключення зроблено для питань регламенту.

Нагадуємо, що виноградівський  депутатський корпус зараз складається з 36 депутатів, з яких на сесії в четвер було присутньо – 35. На третю сесію було запропоновано до розгляду 33 питання, ще кілька питань у розділі різне, ну і традиційні депутатські запити, які теж приймаються поіменним голосуванням. Зі сторони нове голосування  виглядало досить кумедно  і вкрай нераціонально. Тільки на депутатські запити пішло майже півтори години сесійного часу. Але наші депутати не були б нашими депутатами, якщо б не знайшли вихід.

Його запропонував Юрій Свищо – нова політична зірка, помічник обласного депутата Поляка. Свищо запропонував геніальний хід – «іменем народу» проголосувати в пакеті від другого питання та до восьмого  - практично всі питання порядку денного окрім «різне». Так і сказав – ІМЕНЕМ НАРОДУ. «Нас сюди народ вибрав і ми повинні не суперечки та піар тут один перед одним демонструвати, а роботу» - патетично заявив діяч. 15 депутатів (ЄЦ+КМКС) відразу вийшли із зали. Звичайно, перед тим вони намагалися якось апелювати до голови Любки. Мовляв, питання не були розглянуті на комісіях, не збиралася президія, узгоджувальна рада. На це Віталій Володимирович на ходу кинув, що депутати самі повинні приходити на комісії, бо вони дорослі і відповідальні люди (!!!). Ось так. Після цього 20 чоловік один за одним встали і сказали «за» такому рішенню.

Хочемо проінформувати громаду, що депутати «автоматично» внесли зміни до бюджету, прийняли без жодного обговорення питання майна, освіти, «заслухали» інформацію Агенції місцевого розвитку, затвердили склади комісій, надали приміщення в орендне користування і багато-багато  іншого, що не було (зі слів депутатів меншості) обговорено ні на комісіях, ні, відповідно, в залі засідання. Ось така Європа, про яку нам так  пафосно люблять говорити теперішні наші районні очільники. Нагадаємо, що в більшість (20) входять депутати «Відродження», угорської УМДС та порошенківського БПП «Солідарність», які і взяли на себе відповідальність за цей, не побоїмося того слова ГАНЕБНИЙ ФАРС. Потрібно зазначити, що з самого початку роботи цієї  ради, намітилося сповзання до такого роду  аномалії. Але була надія, що спам’ятаються. Сьогодні надія розтанула остаточно.

На закінчення невеличка ремарка. Якщо навіть це діється ІМЕНЕМ НАРОДУ. Того народу, якого гамузом скупили на останніх виборах, вчиняти  такий фарс в УКРАЇНІ після МАЙДАНУ та смертей на СХОДІ ніхто не має ні морального, ні юридичного права. І виноградівці повинні знайти в собі сили на спротив. Адже йдеться не про «балогівців», чим люблять прикриватися сьогоднішні. Йдеться про реванш бандитів. Натуральних, з промосковським душком. Ми сподіваємося, що «меншість» подасть до суду за порушення процедури та нехтування демократичних норм. Бо складається таке враження, що  владу в районі захопила купка аферистів, яка на свій розсуд, або розсуд «кукловодів»,  в темну розпоряджається районом. А якщо вірною є інформація, що наглядати за Виноградівською радою призначено депутата обласної ради від «Відродження» Владислава Поляка, відомого регіонала та контрабандиста, то РЕВАНШ антиукраїнських сил можна вважати доконаним фактом.

P.S. Дивує те, що серед цієї «слухняної більшості» є, як то кажуть, порядні люди, патріоти в недавньому минулому. Наприклад, Іван Костак з Боржавського нас запевняв, що для нього головне, аби в село гроші пішли, аби вікна пластикові вставили, бо попередня влада, Балоги, тільки обіцяла і нічого не робила. Можна зрозуміти Івана Івановича. Одне насторожує: а якщо, Іване, ті гроші в село прийдуть ціною зради, якщо прийдеться доєднатися до «іуд», або заберуть від села, в якому депутат «меншості», щоб дати на село депутата «більшості». Чи погодиться на це Іван Іванович? Чи будуть ці гроші праведними? А якщо вікна після цього не будуть запиратися? Хто не знає - Іван Костак є племінником народного Владики Івана Маргітича, відомого всьому світу духовного сподвижника та патріота України. Гірко такі речі писати через день після Красного поля. Але може допоможе.

Володимир Мочарник, Закарпаття онлайн.Блоги
17 березня 2016р.

Теги:

Коментарі

Володимир Мочарник 2016-03-26 / 20:34:07
Чорна Гора, чоні, існує тільки під моїм керівництвом 17 років. Ще ні ЄЦ ні може й чонія на світі не було. З того часу ходять легенди про "цицьки". "Цицьки" приходять разом із свищами і уходять, а Чорна Гора залишається. Подумай над цим.

чоні 2016-03-26 / 19:58:41
А сам Мочарник чим відрізняється від того Свища? він також усе пише від імені народу, який йому це право не делегував. Коса на камінь. І дещо більше: з відходом ЄЦ у Мочарника-редактора припинилася годувальна цицька - це головне

ІВАН 2016-03-18 / 19:30:47
"Херово!", що таким став Іван Костак - племінник владики Івана Маргітича. Дуже - херово!...

Канків 2016-03-17 / 22:18:58
Не допоможе ...
Я взагалі не заздрю Мочарнику ,який змушений як журналіст ,бігати в той гавнюшник ...і на все то дивитися ...
Тільки хочу нагадати ,і п.Мочарнику також ,що це лайно стало можливе з "благословення" кондитера і кулівлоба.