Закарпатський осередок "Просвіти" просить Порошенка припинити цькування українських патріотів

Закарпатський осередок "Просвіти" просить Порошенка припинити цькування українських патріотів

Заява Закарпатського обласного об’єднання  ВУТ «Просвіта» ім. Т. Шевченка з нагоди Дня Соборності України

Напередодні Дня Соборності України, яке для нас є символом єдності всіх українських теренів, єдності народу, а також – леліємо мрію – суспільства та влади, Закарпатське обласне об’ єднання Всеукраїнського товариства «Просвіта» ім. Т. Шевченка рекомендує п. Президенту України Петрові Порошенку, котрий згідно з Конституцією України є Гарантом прав і свобод її громадян, зупинити кампанію із переслідування та цькування українських патріотів, яка проводиться у нашій державі. У т. ч. – із кадебістською організацією провокацій проти них, зокрема у м. Мукачеві 11 липня 2015 р. та урочищі Драгобрат кілька днів тому. Вони мають явно політично-замовний характер, є більш брутально-кагебістськими ніж за часів Януковича та мають всі ознаки аналогій часів Сталінського режиму в СРСР.

Нагадуємо п. Президентові, що історичний досвід засвідчує: подібні репресії  не закінчувалися добрим ні для влади, ні для державності, ні для суспільства.

Натомість пропонуємо, все ж таки, незважаючи на всі відомі нюанси, нарешті наважитися на започаткування поборювання бандитизму у державі, у т. ч. – корупційного, та інших сподівань Майдану, Революції гідності.

Також рекомендуємо позбутися в органах державної влади, включно із очільниками ОДА, осіб, які у результаті інтелектуальної недолугості, не здатні надавати належну адекватну оцінку своїх дій на посадах.

 

Голова правління Закарпатського ОО ВУТ «Просвіти»

ім. Т. Шевченка В. Піпаш

Володимир Піпаш, Закарпаття онлайн.Блоги
17 січня 2016р.

Теги: патріот, репресії, Драгобрат

Коментарі

Мигаль 2017-03-30 / 14:09:00
Вован, вун же Володйа так глубоко лйубит Рашу и йийи културу, што готовый каждый динь істи пасулйу-дзьобачку из 210-в полонійов

ІВАН 2016-01-21 / 13:57:20
Москаль виконав вказівку "прокурорші" Криму Поклонської - "Няші", ка оголосила звинувачення всім організаторам блокади Криму.http://ru.tsn.ua/politika/nyash-myash-poklonskaya-obeschaet-otkryt-dela-protiv-vseh-uchastnikov-blokady-kryma-516826.html
Саме тому Хорвата і схопили .

Кремлівському боту 2016-01-20 / 19:58:19
Володя, а може ти Валєра? Біжи вже своїми рублями, ти їх відробив! Дай людям спокій

Володя 2016-01-20 / 19:33:47
Такі, як оці коментатори, розвалили країну, в результаті чого народ став жити утричі гірше. Це прямий резулдьтат майдану. Причинно-наслідковий зв"язок ніхто не відміняв. Усвідомлюючи, що країна в халепі, важко визнати свою провину, ось із залишається шукати ворогів.

... 2016-01-20 / 09:35:49
Хто були останніми, ті стануть першими. Це так, на всякий випадок. Вовчик, пояснюю тобі останній раз. Вибач, якщо грубо, але сам напросився. Якщо б Україну захопили завойовники, то це б точно були не віртуальні піндоси, на яких ти по методичці маєш гавкати, а ті самі "брати" зі Сходу. І коли вони згвалтують твою дружину, чи дочку, чи родину і на рогах тобі розвісять трусики сушити, ось на них ти і прочитаєш відповідь на те питання, яке тебе так мучить. Тримайся.

ІВАН 2016-01-19 / 22:21:29
Цей, котрий називається "Володя" - ну повне чмо путінсько-януковицьке, і дибільне. Перепрошую, що не стримався!
А якщо російські кафедри захищають такі дибіли - треба подумати, чи дійсно вони не є "злом" - і яке фінансується за рахунок українського бюджету, за наші із вами гроші?

Володя 2016-01-19 / 22:05:18
Останньому. Слухай, друже, ти випадково не хочеш вияснити без зоологічних ...фобій, хто проплатив цей бардак в Україні під сентиментальною назвою революція гідності - Росія чи США?
А потім розповідай байки про Схід та дітей.
Мабуть цей бардак проплатили російські кафедри?
Дай тобі волю, ти закриєш і угорські, і словацькі. Слава Богу не існує американських.

... 2016-01-19 / 21:32:02
Слухай, друже, ти випадково не хочеш з'їздити на Схід. Піди подивися в очі смерті, в очі війні, страху. Подивися в очі дітей з Донбасу. Це все принесли ті, кого ти називаєш "Пушкін, Тютчев і Толстой". Просто в них імен багато, а сутність в них одна - живодерська, імперська. Можливо тоді ти щось зрозумієш про життя. Якщо ти взагалі можеш щось розуміти і хочещ щось розуміти.

Учасник 2016-01-19 / 21:30:24
Бот під ніком " володя " є звичайним " добрим" провокатором ...
А тим кому цікаво : вся економіка московії трималася на нафті ,газі і НА
ДЕШЕВИХ КРЕДИТАХ ЗАХОДУ .Завдяки
Заходу довгий період ціна на нафту була ШТУЧНО ЗАВИЩЕНОЮ .Так шо заткнися боте .шо стосується московських кафедр
ЩЕ їх існування в УжНУ --то це маразм

Володя 2016-01-19 / 21:08:45
Оскільки «Пушкін, Тютчев і Толстой і були імперськими писаками - вихваляли царя і загарбання інших народів», давайте закриємо російські кафедри, а всіх росіян знищимо?
Хлопці-коментатори, або ви обкурилися, або вас тупо відзомбувала дегенеративна пропаганда. Невже ви вірите в те, що верзете?
Мабудь росіяни винувати і в тому, що їх двадцять років доїть ФРС США, власне, як і українців? До речі, близько 5О% заробленого нашими та іншими народами тупо відстьобується цій паразитичній структурі. Чи може нас доїть ЦБ РФ? Щось я не чув, щоби ЦБ РФ нас доїло на системному рівні.
Звичайно, легше закривати кафедри, бо боротися за справжній суверенітет України, насамперед за суверенну емісію, потрібні мізки.
Ні Піпашу, ні коментаторам не вистачає знань, щоби це зрозуміти.

Володі 2016-01-19 / 09:07:18
Якраз Пушкін, Тютчев і Толстой і були імперськими писаками -- вихваляли царя і загарбання інших народів

... 2016-01-19 / 08:09:28
Та й взагалі, справа ж не кафедрах, справа в людях. Прослідкуйте, де тільки москаль не з'являється чи з його культурою, чи релігією і мистецтвом, а отже оприччина: ЧК, НКВД, КДБ, ФСБ, відразу починає гівном воняти, відразу воно починає якийсь диструктив розповсюджувати. І процес цей цілком закономірний - генетично мутовані інакше себе і не ведуть.

... 2016-01-19 / 08:02:51
Ну як же ж не робили, уважно прослідкуйте кількість відкриттів, нобелівських лауреатів, товарів суто російського виробництва. Це з одного боку. А з іншого - скільки народів, земель вони заграбастали, скільки автентичних культур вбили. І взагалі коли росіяни не крали, не вбивали і не брехали скажіть, будь ласка, Володю. І все це: велика економіка, культура, мистецтво і релігія, виявляється, тримається на барелю нафти. НЕвже Ви, такий далекий, не в силі трошки узагальнити і підсумувати.

Володя 2016-01-19 / 07:38:03
Виявляється, росіяни все життя нічого не робили, а лише гнобили українців. В такі примітивні байки можуть повірити недалекі люди. Ось знищимо російські кафедри і все буде добре.

... 2016-01-18 / 21:52:34
А чим провинилися українці, яких в росії мільйони, чим провинилася українська культура, книги українські, за читання та розповсюдження яких судять? А названих вами авторів, якщо без ідеологічних "батських" шор прочитати, то без очків видно і імперськісь їхня і антиукраїнськість. Я вже не говрю, що майже кожен маскаль то прихований ворог свободи а отже українського духу.

Володя 2016-01-18 / 20:29:26
Чим провинилися російські кафедри? Їх працівники агенти Путіна? Давайте вже одразу заборонимо Пушкіна, Тютчева, Толстого...

закарпатець 2016-01-18 / 17:46:55
Не личить і пану Москалю давати таку оцінку подій на Драгобраті,

Прокинулися 2016-01-17 / 16:15:18
Питання про дві російські кафедри в УжНУ не вирішене. Все залишається по старому вже 25 років. Це тільки бла-бла-бла, локшина на вуха... Тому "Просвіта" й мала би ініціювати звернення до керівництва університету від закарпатської громадськості.

Павло 2016-01-17 / 09:09:07
Підтримую на всі 100%. Янукович також думав,що вхопив Бога за ноги , але не втримався і впав.

УжНУ 2016-01-17 / 02:38:57
Ви точно Прокинулися, чи, може, ще спите?

http://zakarpattya.net.ua/News/150275-V-UzhNU-opratsovuiut-pytannia-ob%E2%80%99iednannia-kafedr-rosiiskoi-movy-ta-literatury


Володимир Піпаш
Публікації:
/ 1Домашній інжир та наукова конференція у Перемишлі
/ 6Українці та українки, захисники та захисниці, члени та членкині, медики та медикині
/ 5"Кохайтеся, чорнобриві, та не з москалями…"
/ 7Михайло Джанда знову у строю!
/ 8Закарпатські румуни – хто вони є?
/ 25Тризуб на Верецькому перевалі
/ 5Гуцульський Лицар України
/ 11Абсурд, провокація, чи... дебілізм?
/ 3Подвижникам "четвертої гілки влади" присвячується
/ 16Мирослав!
/ 9"Жоден танк не повинен виїхати з казарми"
/ 2Пам’яті Шандора Фодо – палкого угорського патріота та доброго друга України
/ 4Різдвяна відповідь Путіну
/ 1Дарунок до ювілею
/ 2Здобуття Незалежності. Закарпаття
/ 32Про події на Верецькому перевалі у другій половині березня 1939 р.
/ 46Звернення громадськості Закарпаття до Папи Римського
/ 7Націонал-комунізм та національно орієнтовані комуністи в Україні
/ 2З історії взаємостосунків людини та природи на Закарпатті
/ 19До 100-річчя Народного єпископа
/ 3З Днем Гідності та Свободи!
/ 4Андрій Грицак та його побратими
/ 19Через десятиліття пречудове урочище Кізій відкрило свою жахливу таємницю…
/ 3Іn memoriam Лицаря Гуцульщини
Три десятиліття тому був створений український Народний фронт
» Всі записи