Москаль як злочин

Москаль як злочин

Ціную те, що робить на Закарпатті ОПОРА по висвітленню виборчої кампанії і виявленні порушень, що її супроводжують. Саме тому зателефонував Володимиру Феськову і акцентував на тих вже навіть не просто порушеннях, а кричущих зловживаннях службовим становищем, що межують з маразмом, які практикує чинний голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль. Про це коротко йдеться і в публікації сайту Закарпаття онлайн, яку перепощую, але, від себе конкретизую по пунктах з тією надією, що ОПОРА зверне на це увагу і зупинить чиновника, що зарвався:

1. Від першого дня призначення на посаду це постійне і неприховане виконання політичного замовлення від влади, яку на своїй посаді представляє Г.Москаль, по нищенню політичних опонентів у вигляді публічної дискримінації політичної сили, яка не є гіршою за всі інші, що беруть участь у цій виборчій кампанії, і не є в якийсь спосіб покараною в передбаченому законом порядку за ті чи інші дії. Партію не називаю, щоби уникнути звинувачень у політичній рекламі. Думаю, всім і так все зрозуміло.

Зрештою, назва партії не має жодного значення. Бо цілком очевидно, що в умовах правової держави це неприпустимо по відношенню до будь-якої політичної сили.

2. Постійна публічна реклама владної партії, зокрема - ще до офіційного старту виборчої кампанії. Як один з прикладів можна навести, зокрема, публічну прес-конференцію спільно з очільником владної партії (назву не вказую, щоби уникнути реклами) на Закарпатті Валерієм Пацканом. Яка, до того ж, в основній своїй частині відбувалася в робочий час (що, втім, блякне на тлі інших порушень) - http://zakarpattya.net.ua/News/143596-Patskan-z-Horvatom-vzhe-ne-v-UDARi-a-idut-keruvaty-poroshenkivskoiu-Solidarnistiu-na-Zakarpatti . Але, загалом, таких прикладів - десятки.

3. Постійний піар першого номера списку "Солідарності" на акціях, що проводяться коштом платників податків. Тобто, якщо ОПОРА помічає і акцентує піар власним коштом кандидата в мери Ужгорода від "регіонального" "Відродження" (не вказую прізвище, щоби не рекламувати), то так само не може не помітити аналогічний, тільки ДЕРЖАВНИМ коштом, піар Г.Москаля.

4. Тобто, йдеться про постійне використання адміністративного ресурсу і державної посади з метою рекламування однієї з політичних сил і використання тих же важелів для чорного піару щодо іншої.

5. У цьому ж ключі, акцентовано, використання прес-служби ОДА у вигляді одного з її управлінь, для піарів та чорних піарів. Зокрема, і щодо некомфортних ЗМІ. Шляхом інформаційної розсилки у всі ЗМІ Закарпаття. І використання з цією ж метою офіційного сайту Закарпатської ОДА.

6. Невідомо ким проплачені вітальні білборди Г.Москаля. Якщо це проплачено не ним особисто, а кимось, то це політична корупція. Якщо ж (нагадаємо, що він - перший номер у списку конкретної політичної сили) бюджетним коштом, то це, знову таки, використання службового становища.

7. Повністю абсурдна і посилена вказаним застосуванням адміністративного ресурсу практика бездоказового звинувачення політичних опонентів в підкупі. Доходить до абсурду, коли, справді, звинувачується, без винятків, повністю депутатський корпус чи апарат виконкому ради. Включно, ймовірно, з головою РДА, призначеним за поданням самого Г.Москаля. При цьому, у деяких випадках списки вже звинувачених Г.Москалем, "будуть передані правоохоронцям пізніше". А в переліку конкретно звинувачених (за анонімним повідомленням на приватну електронну пошту) осіб є навіть люди, що померли 5 років тому.

У цьому випадку йдеться ще й про задіяння в політичній боротьбі правоохоронних органів, зокрема міліції. Бо цілком очевидно, що якщо простий громадянин в аналогічний спосіб подасть до міліції звинувачення з електронної пошти у спробах підкупу особисто Г.Москалем чи його однопартійців, або союзників з "Відродження" чи "Нашого краю", то це не буде прийнято як підстава для відкриття за вказаним фактом кримінального провадження.

8. Попри вказану надуману публічну дискримінацію одних політичних сил і надумане звинувачення їх членів, симпатиків чи просто сторонніх осіб у нескоєному злочині, паралельно має місце відбілювання Г.Москалем як посадовою особою інших, справді одіозних осіб, як от екс-"регіонал" Михало Ланьо ( http://zakarpattya.net.ua/…/144811-Moskal-zikhav-z-temy-na-… ). При тому, що абсолютно відомо, що саме М.Ланьо (кримінальна кличка Блюк) на минулих виборах найбільшою мірою використовував технологію підкупу і зараз, за наявною інформацією, збирається робити те саме, тільки вже в інтересах партії влади і як тіньовий очільник одного з клонів Партії регіонів на Закарпатті - партії "Відродження". При цьому наркоторгівля, незаконне володіння зброєю і контрабанда у виконанні оточення М.Ланя голову Закарпатської ОДА, судячи з його публічних текстів, не цікавлять.

Я міг би продовжувати у тому ж руслі, але переконаний, що Volodymyr Feskov і ОПОРі загалом вистачить фаховості та принциповості, аби скористатися цим статусом виключно як приводом і самим промоніторити діяльність голови Закарпатської ОДА Геннадія Москаля і загалом влади Закарпаття в контексті дотримання законності в ході виборчої кампанії. Думаю, що чимало у цьому плані зможуть підказати і інші користувачі Фейсбуку, не засліплені піаром від влади.

Бо всьому має бути межа. В даному випадку - межа Закону і здорового глузду...

P.S. Я вже достатньо давній, аби на своєму життєвому шляху побачити і порівняти специфіку діяльності різних осіб на посаді, яку нині займає Г.Москаль. У цьому плані можу константувати, що подібного і в такій неприхованій формі не дозволяв собі жоден з його попередників.

26 вересня 2015р.

Теги: Геннадій Москаль, зловживання

Коментарі

О.Д. 2015-09-30 / 20:12:14


Алене, читай Закарпаття онлайн, і багато пунктів відпадуть самі по собі.)) Чубірко вийшов з ЄЦу і не є кандидатом від цієї політичної сили. Фотографування біля фасадів має місце, але меркне на тлі піару Москаля. Те ж саме з фальстартовим використання білбордів партією влади. Обличчя в під'їздах - це від "Відродження", що є сателітом партії влади і керується Ланьом, який поставив рулити облорганізацією свого радника.. М-студіо приватна, а не державна телекомпанія. А тому нікому нічим не зобов'язана. Це якщо коротко.


Ален Панов 2015-09-30 / 19:48:53
Пропоную звернути також увагу на деякі не менш цікаві факти (політичні партії не називаю, бо це реклама :)
1) Висунення кандидата в мери, який є чинним головою обласної ради і за сумісництвом кумом одного відомого мукачівського політика, в Ужгородському замку в робочий день за участі керівників бюджетних установ, нагнаних студентів та співробітників апарату облради
2) Вітальні біл-борди з цілою купою кандидатів в мери, більшість з яких є чинними чиновниками міськради - мером та секретарем ради
3) Перенесення шкільних лінійок 1 вересня на зручний для представників влади час з тим, щоб вони встигли оббігати якомога більше шкіл. При цьому здоровя дітей, які стояли на спеці, нікого не цікавило.
4) Циркові вистави і масове фотографування чинних голови облради, мера, які водночас є кандидатами, біля фасадів щойно відремонтованих за бюджетні кошти шкіл.
5) Неприховане використовування ресурсу телекомпанії М-Студіо в інтересах однієї політичної сили та афільованих з нею кандидатів в мери "самовисуванців".
6) Бродіння по підїздах багатоповерхівок відомих ще з 2010 року обличчь "активістів" однієї з політичних сил, які складають списки потенційних голосувальників, що готові взяти 500 гривень.
7) Відверте маніпулювання громадською думкою, коли окремі кандидати заперечують про свою належність до певних політичних партій, хоча це відомо навіть дитині.
В принципі, для початку думаю вистачить. Не знаю чи для ОПОРИ, бо її регіональний офіс диваться на ситуацію занадто однобоко. Але для інформування західних партнерів про формат "Закарпатських виборів" вистачить із запасом.

Віктор 2015-09-29 / 07:12:41
Маразматик. Вже ся на нього закарпатці перестали молити.

ужгородка 2015-09-29 / 01:12:16
Навіть ті, хто в партії влади, розуміють, що Москаль діє не по закону.

Іван 2015-09-28 / 16:42:14
Та вже всі знають, що мером буде владна маріонетка Качур, бо всі добазарилися, навіть Ратушняку і іншим дали зрозуміти, щоб сиділи тихо. Москаль знає своє діло, тому і тут. Москаль - Ледида №2

сольво 2015-09-27 / 12:06:57
Помалі народ починає розуміти, хто є хто. І що Москаль - старий маразматик, і що перестрілка в Мукачеві була технологією влади, і що ця влада не на багато краща від янучарської

О.Д. 2015-09-27 / 10:28:46
Що "брєд"? Аргументи є? Чи ви як тьотя Мотя з Курська у п'єсі Куліша: "Етава нє может бить, патаму што етва нє может бить нікагда!"? :)

Балога як ангел 2015-09-27 / 05:20:01
Повний брєд!

патріот 2015-09-27 / 00:58:22
Це не влада, а пародія на владу. Революція Гідності відбувалася не для того, аби до корита дорвалися проходимці типу Москаля, які служили СДПУ(о), Медведчуку, Кучмі, а тепер - Пороху

ВАСИЛЬ 2015-09-26 / 19:55:56
Чим вище лізе мавпа, тим краще видно її зад