ВОНИ Є

У чому складність і чарівність місцевої політики? В тому, що вона абсолютно не персоніфікована. У нас немає особистостей. І це не є трагедією, бо їх не стало в цілому світі. Ану спробуйте сьогодні назвати особистості масштабу Ганді чи Рузвельта, чи де Голля? Тому всі складнощі і емоції виникають тоді, коли ми їх (особистостей) починаємо шукати. На них уповати.

ВОНИ Є

Бушко все вирішить. Він допоможе грошима, він дасть роботу, залучить гроші у бюджет з області, Києва, пролобіює необхідні району, місту проекти, вирішить проблеми контрабандистів, котрі в нього гроші вклали, не пустить чужих у район… Бушко - наш геній. Бо ми так хочемо, ми так вирішили (Іване, тільки мовчи!!!).  Тому давайте всі разом допоможемо Бушкові стати депутатом. Бушко - наш чоловік! Бушко - наше все! Хто не за Бушка, той… Тоді хто Бушко - Цар.  А ми… Отож.

І вже гуркоче Майдан, ллється кров…криваві плями на фотографії.     

Але ми вперто шукаємо...  А знаходимо тільки суєту, сварки, докори і розчарування. Бо немає їх, немає їх у нашій виноградівській природі. Та вона й влаштована так, щоб їх не було. Нема розумних, чесних, багатих, справедливих, впливових і все в одній склянці. Цей!!! Ти що, здурів, ти просто не все знаєш.  А що є? Є широко розлите море потенціалу, планктон спалахуючих і гаснучих вогників. Ми прекрасні!

Та й не ми, в кінці кінців, шукаємо, шукає невеличка купка добре організованих своїх. Активних, цинічних, нахабних і голодних… у школі вчилися погано. Ми тільки діємо під емоцією чи навіюванням… чи самонавіюванням. А що ж тоді є в реальності і що робити? Є позначені іменами впливи і можливості. Уявіть собі, якби наш міський голова не мав зв’язків із начальником міліції, прокурором, начальником податкової, СБУ… Ми маємо на увазі не ділові зв’язки, які створюються для координації дій з метою здійснення законних повноважень і функцій. Ми маємо на увазі якраз зв’язки, які породжують корупцію. Розуміємо, що варячись у своєму соку ми вже давно розучилися їх розрізняти. Але з того і почнуться справжні зміни, коли ми навчимося розрізняти день і ніч нашої реальності.

Вдень важко. Все бачиш. Все турбує, тривожить, просить зусиль, твоєї присутності, втручання. Потрібно бороти страх, бути незвичним, подра-зливим для оточуючих.

Ніч. Просто віддайся сну. Адже це так природно вночі спати, розслабитися і чекати поки прийде ранок. Адже він обов’язково прийде, сам прийде, відсмикне штору, впустить  сонце, нагодує сніданком і поведе гуляти шовковими луками.

Але ми вибрали день. В казки на ніч вже не хочемо вірити. Припустимо… Тоді потрібно розірвати зв’язки, знищити впливи і можливості.  Нехай вони не п’ють 50 грам, забувають ім’я по батькові, не знають мобільного телефону один одного і спілкуються тільки через секретаря.  Вони: мер, начальник міліції, начальник СБУ, прокурор… Так, з ними не вирішиш проблем, не вирішиш земельне питання з Бочкаєм, не вирішиш дозвіл на забудову чи  «треба відмазати, скільки то коштує?», «скільки коштує стати депутатом міської ради? До Василя Васильовича? Добре». Бо він скаже: я не маю доступу, можливості, депутати не проголосують, а через тиждень фінансова перевірка… справжня.

Тому зовсім нових, молодих, з іншої області… Аби були в окулярах, джинсах і майках. Мріяли зробити все так, щоб весь світ дивувався і ахав. Вони є. Я їх бачив на Майдані. І все у нас попереду.

Тільки ось війна закінчиться.

Володимир Мочарник, Закарпаття онлайн.Блоги
29 березня 2014р.

Теги: Майдан, Бушко, особистості

Коментарі

Сонце 2014-04-07 / 16:59:26
Важко повірити, шановні , але часи міняються - і як би важко не було це зрозуміти, вони грядуть...
Правильно написав автор все!!!
Це була наша вчорашня дійсність і декому не хочеться вірити, що настав кінець режиму...їм так було добре. Божа воля, що скінчилося все ще досить скоро, бо могло бути вже запізно...
Дякувати Господу !!! А відносно журналістів - зміна обличчя - це стосується насамперед нашої районки "НВ", її гол.редактора - це правда!

Розсмішеному 2014-03-31 / 13:37:55
Може автор і накурився, айбо ти таким ся уродив. Пора тобі вертатися в твою палату, врачі ся зачекали на тя...
Все правильно Мочарник написав. Лиш забув додати, як ото "журналісти" працювуть... Вчора лизали гузицю ледидам, янекам, бушкам, ланям і іншим, а тепер лиш помиями всіх обливають. І в першу чергу кандидатів від Майдану на різні посади.
А зараз знову будуть лизати новій власті, і видиться мені шо Тимошенко це їхня конячка. Вчора її садили, а днись гузицю залижуть.

Розсмішив 2014-03-30 / 22:36:09
Автор реально накурився... Десь він літає...

Володими Мочарник 2014-03-30 / 17:53:52


До не просто Марії. Так, я і спостерігав, бо іноді просто не міг відірвати очей, від того, що там відбувалося. Шкодуєте, що в мене каменем "не верли"? Розумію. Певно шкодуєте, що не лиш машину спалили. Але Ви не зовсім праві, пані Марія, на Майдан я йшов не фотографуватися, а фотографувати. І Вас сфотографував. Пам'ятаєте, ви стояли позаду беркута на Грушевського і патрони підносили.

Попередній коментар видалено. Адмін