З Днем Свободи!

З Днем Свободи!

Вітаю дорогих закарпатців з Днем Свободи!

Ви ж не забули, що у нас є таке свято? Ви ж, надіємося, не забули наш МАЙДАН?

9 років тому, на свято Архістратига Михайла...

Ющенко ТАК!  Ющенко ТАК!  Ющенко ТАК! 

А насправді це було: Свобода ТАК! Гідність ТАК! Чесність ТАК! Україна Forever

А ще це було: Бандитам НІ! Брехні НІ! Совку НІ!

На щастя наша СВОБОДА є плодом нерукотворним! Тому знищити її неможливо. Можна її спотворити, собі придумати, спаплюжити! Можна захотіти, щоб вона тобі борщі варила, посади ділила, бізнесу сприяла. Можна її перекласти на чиїсь плечі і збоку слідкувати і критикувати.  Але ж проходить час, золотий час, і замість пустих мріянь і нездійснених надій приходить розчарування і роздратування. Ми топчемо тоді нашу Свободу, дорікаємо їй, називаємо її брехухою, тичемо під ніс свої кишені... Не розуміючи, що топчемо себе, дорікати повинні собі, і збрехали собі... Можна знайти Іуду, призначити Пілата... Але Христа немає, Христос страждає... та не в нас.

Але ж хтось таки живить наші розчарування,  масла у вогонь підливає, хтось таки ними користується...

Свободу, любі браття-українці, не зневажають. До Неї доростають. Її пускають у своє серце, вимівши звідти перед тим все сміття: рабом нажите та прищеплене.

Ми зараз стоїмо на холодному вітрі. Голову втягли в плечі і на довгу мотузку нам в’яжуть руки, путають ноги,  прилаштовують петлю на шию. Нас готують до неСвободи, нас готують до рабства. А ми, що були такими стрункими на МАЙДАНІ, згорбилися, здаємося собі безсилими, невартими, труситься у нас наша душа і хоче сховатися від себе, від усього світу, від своєї долі, холоне наше серце...

Але он наша СВОБОДА, вона ще не зайшла за ріг. Вона ще всміхається нам, своїх впізнає. Рвіть брати пута, без СВОБОДИ життя не буде. Не даймо Їй зникнути з наших очей. Бо без Сонця для чого нам очі, без Неба Життя не живе.

З Днем Свободи, браття! З нашим світлим Днем!

Володимир Мочарник, Закарпаття онлайн.Блоги
21 листопада 2013р.

Теги: свобода, майдан

Коментарі

Громада 2013-11-22 / 08:54:26
Ми отримали очікуваний подарунок до цього свята - ляпаса у вигляді відмови від достойного майбутнього для наших дітей...
Може,час уже прокинутися від летаргічного сну?
Для всіх небайдужих - збір сьогодні о 12.00 на площі
Театральній.

муза 2013-11-21 / 21:39:25
День Свободи завершився Вечором Розчарувань, але в нас ще є Ранок...