Набережна Незалежності у приватній власності?

Або публічна кадастрова карта України не зовсім точна, або депутати Ужгородської міської ради дозволяють приватизовувати набережну – простір для нас, пішоходів.

Набережна Незалежності у приватній власності?

Сподіваюся, що все таки правильним є варіант перший.

Бо якщо вірити кадастровій карті, то зараз у приватній власності уже початок набережної Незалежності в Ужгороді: навпроти «Майстерні шоколаду», навпроти колишнього кафе «Над Ужем», а також навпроти комплексу «Апріорі».

Щодо останнього, то за це більшість карток Ужгородської міськради проголосувало 24 жовтня – рішення №1119 (http://rada-uzhgorod.gov.ua/download/s/1119_R_pro_zatvr_matr_zvity_pro_EGO.pdf). Згідно з документом, ділянку продадуть ТОВ «Укрзовнішконтракт» за ціною 239,41 грн. за квадрат, бюджет загалом виручить майже 54 тисячі гривень.

Цікавий нюанс – на офіційному сайті Ужгородської міської ради, як бачимо, засекретили кадастровий номер ділянки, хоча така інформація має бути відкритою. Номер ділянки автору вдалося знайти лише під час наочного ознайомлення із паперовими рішеннями міськради. Втім зараз мова не про це.

Дивлячись на карту, впадає в око і пішохідна частина площі Театральної, що навпроти проданого архітектурного комплексу «Корона». Ділянка також невдовзі стане приватною власністю.  

То невже нові господарі земельних ділянок закриють від нас частину Театральної чи заборонять ходити по набережній?

Наші джерела у землевпорядних організаціях заспокоюють – конкретні ділянки на карті можуть бути, так би мовити, зміщені від свого фактичного місця розташування.

Візуально на те схоже: голубенький колір повторює форму будівель. Тобто, кажуть наші співрозмовники, тут мова, скоріш за все, йде про ділянки, що знаходяться під зведеними спорудами.

Втім чого тоді на карті така неточність? Автор звернувся з цим питанням до головного управління Держземагентства в Закарпатській області (начальник – Олександр Антал). Однак там від коментарів відмовилися. Тож відповідь на це логічне запитання доведеться вибивати з допомогою інформаційного запиту.

На останньому засіданні більшість депутатських карток проголосувало й за інше – рішення №1113 (http://rada-uzhgorod.gov.ua/download/s/1113_R_pro_pruv_zem_dil_Belyshak_14.10.13.pdf). Тут, як поінформував присутніх у залі сам міський голова, мова йде про ділянку на вул. Гойди, де розміщена автостоянка. Фактично мер визнав, що територія йде у власність його родини, і він може гарантувати, що всі охочі там зможуть безкоштовно паркуватися.

Не знаю, чи пробачила б громада таке міському голові у містечку з країни ЄС і чи депутати не висловили б недовіру після таких заяв, але в нас, як бачимо, інші реалії.

У опублікованому на сайті рішенні чиновники міської ради також засекретили номер кадастрової ділянки.

Виправляємо цю помилку – номер ділянки 2110100000:03:001:0224.

Якщо ввести ці цифри на публічній кадастровій карті України, то у цьому випадку викуплена територія буде уже показана точно. Місто за 0,1759 га отримає 367 тисяч гривень з розрахунку 208,65 грн за квадрат.

11 листопада 2013р.

Теги: земля, міська рада

Коментарі

Висилий Гецко 2013-11-16 / 14:39:38
СВЯЩЕНИК ДИМИТРИЙ СИДОР - ОПАСНЫЙ ЧЕЛОВЕК

Священник московского патриархата Димитрий Сидор, настоятель Ужгородского храма, не только обвинил своих адвокатов Василия Мокану и Петра Годьмаша, но даже публично оклеветал их. Все зают, что с этой целью он, под псевдонимом Симеон Воловий, написал опубликованную 18.10.2013 г. в газете «Правозахист» статью «Плюсы и минусы политического суда…». В ней сказано, что выше названные адвокаты якобы были в сговоре с СБУ и судей. Якобы именно поэтому причине он, священник Димитрий Сидор, был осужден по ст. 110 Уголовного кодекса Украины к лишению свободы сроком на три года (условно).
Однако адвокат П. Годьмаш дал достойный отпор клеветнику Димитрию Сидору в статье «Брехня і правда про безпідставно засудженого священика Д. Сидора». Она 08.11.2013 р. была опубликована в той же газете «Правозахист». В ней документально подтверждено как адвокат П. Годьмаш во время 2-хгодичного судового процесса своими статьями в газете «Правозахист» юридически и даже психически давил на суд, чтобы оправдать Д. Сидора.
Казалось бы, после этого Димитрий Сидор должен бы хотя бы по извиниться перед своими адвокатами за свою клевету на них. Или же снова соврать, что он не имеет никакого отношения к клеветнику Симеону Воловому. Но Димитрй Сидора не такой человек, поскольку в его менталитете преобладает злость и ненависть, а не честность и благородство, обязательно присущее каждому священнику. Очевидно Димитрий Сидор здесь исключение. Только параноидное стремление к вождизму в русинском движении заставляет Димитрия Сидора до поры-времени скрывать истинный свой менталитет.
Василь Гецко

хза4 2013-11-13 / 14:14:46
Тоже самоє зробила команда і вітька ледіди в ужгородському районі. Поле біля села Розівка роздано по 2 га з уже нарізаними дорогами по 14 метрів як цього вимагають будівельні норми при зміні цільового призначення земельних ділянок для будівництва.

Ужгород 2013-11-12 / 07:43:19
Це не влада, а скопище кримінальників. Коли вони вже нажеруться?

старий 2013-11-12 / 06:19:09
ще в жовтні писавмсь за тепло в школах. у 19 ліцеі до нинішнього дня опалення не включено


Ярослав Гулан
Публікації:
/ 1«Хтозна-онлайн». На Закарпатті збільшується кількість анонімних сайтів
Право журналіста на інформацію. Захищати чи ігнорувати?
/ 10«Комунальна» журналістика Закарпаття:
/ 4Закарпатські джинсовики – банки, магазини, політики
Інтернет-ЗМІ Закарпаття: ситуація покращується
/ 9Редакція закарпатської газети – редактора та верстальника достатньо?
Журналіст знає, корупціонер боїться
/ 6На друковане слово грошей вистачає не усім
Газетна листівка під двері. Це краще, ніж джинса
«Реклама» обласної влади на Закарпатті обійдеться у 48 тисяч на місяць
На Закарпатті слово під загрозою контролю. Але вихід є
/ 2Державні і комунальні ЗМІ – у вільне плавання. Або ж в історію
/ 1Сайту Ужгородської міської ради «допомагає» приватний веб-ресурс. Чи це етично?
/ 2Мерський фінал в Ужгороді
/ 10За скільки продали землю у центрі Ужгорода?
/ 5Ужгородські регіонали уже поклали око на дитячу вузькоколійку?
/ 12Чи скаже мер Ужгорода, де я живу?
/ 1Хто лукавить про автономне опалення – ужгородська влада чи регіонал?
/ 5Що приховує від людей сільський голова Поляни?
/ 9Украсти від ужгородців останню аптеку? Дозволено
/ 3Навіщо «Падіюн» подарували області?
/ 23Маршрутки й далі вирішують, як їм їздити
/ 16 Сміттєві афери в Ужгороді
/ 11Ужгород – приклад тепла?
/ 7Мерії на замітку – заплатити за сміття заважає ЖЕК
» Всі записи