Еволюція чи творіння?

Вчені про макроеволюцію

 ©  Сергій Елкін “Evolution”, carikatura.ru
© Сергій Елкін “Evolution”, carikatura.ru

„Перший ковток з кубку науки породжує

атеїзм, але на його дні нас чекає Бог”

Вернер Гейзенберг,

лауреат нобелівської премії
 

Недавно (22 грудня 2012 р.) у програмі «Состояние общества» каналу ТБН відбулася дискусію між відомим російським публіцистом, атеїстом, ведучим інтернет-передачі «Уроки атеизма» Олександром Невзоровим та депутатом «Законодательного Собрания» Санкт-Петербурга, релігійним активістом Віталієм Мілоновим. Ця дискусія показала, що у них хибне уявлення про теорію еволюції (як і у багатьох інших людей). Це пояснюється тим, що освітні заклади дають спотворену картину еволюції, яка не відповідає дійсності. Якби учасники дискусії володіли б реальною інформацією відносно еволюції, то Невзоров не міг би використовувати теорію для обґрунтування того, що Бога нема, а Мілонов міг би аргументовано захищати позицію віруючого. Дискусія ще раз показала, що людям необхідно володіти інформацією про предмет спору. Тому я вирішив довести до відома людей думку вчених про теорію еволюції.

Перед тим, як говорити про біологічну еволюцію, уточнимо, про що піде мова. Теорія еволюції займається вивченням мікроеволюції та макроеволюції. Під мікроеволюцією (внутрівидовою еволюцією) розуміють пристосувальну мінливість організмів, яка дозволяє їм виживати у мінливих умовах середовища проживання. Ці зміни відбуваються лише в межах одного і того ж виду і не приводять до створення нових видів тварин та рослин. Під макроеволюцією (міжвидовою еволюцією) розуміють спонтанне утворення нових біологічних таксонів (класів, видів, ...). Тобто, макроеволюція означає, що все живе (рослини, тварини і навітьлюдина) виникло спонтанно, випадковим чином з неорганічної матерії під дією мутацій та природного відбору. Звичайно, мікроеволюцію ніхто не заперечує, але відносно макроеволюції виникають серйозні заперечення. Далі, критикуючи теорію еволюції, будемо мати на увазі макроеволюцію.  

Еволюціоністи стверджують, що життя на Землі виникло завдяки сліпому випадку і  для його пояснення нема потреби залучати надприродні сили, Бога. Завдячуючи мас-медіа та  закладам освіти мало хто сумнівається сьогодні у істинності гіпотези Ч. Дарвіна про походження видів. Тому для багатьох несподіваним є, що макроеволюція неможлива в принципі і що вона до цього часу не підтверджена жодним фактом. Ні зусилля тисяч вчених, ні мільйони доларів, що витрачені на численні дослідження, не в змозі довести існування макроеволюції.

Між макроеволюцією і „вічним двигуном” (perpetuum mobile) можна провести певну аналогію. Вічний двигун неможливий тому, що він суперечить першому закону термодинаміки, а макроеволюція неможлива, бо суперечить другому закону термодинаміки. Більше того, макроеволюція суперечить положенням багатьох наук: хімії, біохімії, фізики, теорії інформації, математики, кібернетики, палеонтології, та навіть біології (яку теорія еволюції нібито намагається пояснити, обґрунтувати)! З розвитком науки кількість аргументів проти макроеволюції постійно зростає.

Незважаючи на це, еволюціоністи безпідставно стверджують, що «теорія еволюції» – доведений факт. Відомий англійський еволюціоніст Річард Докінз, якого за агресивність називають «ротвейлером Дарвіна», пише: „Якщо зустрінете людину, яка не вірить у теорію еволюції, то спокійно можете вважати її тупою, некультурною, або ненормальною”. Цікаво, що А. Ейнштейн, якого не можна назвати «тупим, некультурним або ненормальним», писав: „Я ще студентом рішуче відкинув погляди Дарвіна, Геккеля та Гекслі як абсолютно застарілі.

Тиск еволюціоністів на суспільну думку добре організований, а інколи носить агресивний характер. Про це американський вчений Альфред Рехвинкель пише: „Тим часом їх (еволюціоністів) недоведені теорії як освіченими, так і неосвіченими людьми і далі будуть сприйматись як абсолютна істина, і будуть захищатись з фанатичною нетерпимістю, яка схожа лише на сліпий фанатизм середніх віків. Якщо людина не приймає еволюцію як непогрішиму догму, беззастережно і без будь-яких питань, то на нього дивляться як на неосвіченого невігласа або просто ігнорують як мракобіса або наївного, сліпого фундаменталіста”.

У 1992-му році вийшла книга H.Margenau, R.Varghese "Cosmos, Bios, and Theos", в якій 53 відомі вчені (серед яких 24 лауреата Нобелівської премії) заявили, що не приймають теорію еволюції і вірять в Бога. Недавно понад 600 вчених (серед них 200 біологів) заявили: „Mи скептично оцінюємо заяви, що причина появи складних живих організмів – випадкова мутація та природний відбір”.

Науковою бюрократією (насамперед у США та Англії) створено таку атмосферу, в якій критика теорії еволюції вважається «поганим тоном», і навіть небезпечна. Тому багато вчених бояться відкрито висловлюватись проти теорії еволюції — це може позбавити їх матеріальних благ, слави, пошани, вони можуть стати ізгоями наукового співтовариства. Наведемо декілька прикладів.

Журнал „The Ledger” друкує інтерв'ю журналіста Caylor G. з одним американським молекулярним біологом:

Ви вірите, що генетична інформація виникла сама, спонтанно?

- Не знаю жодного спеціаліста, який вірив би, що вона сама виникла. Цю інформацію створив надзвичайно геніальний Розум, ніяким іншим чином вона не могла бути записана... З врахуванням наших знань смішно було би думати інакше.

Ви про це заявляєте відкрито на лекціях або в статтях?

- Ні. Я теж кажу, що вона сама виникла. Якщо хтось хоче бути молекулярним біологом, то повинен притримуватись двох божевільних думок. З одного боку потрібно вірити в еволюцію, навіть якщо ви впевнені в зворотному. З іншого боку – нерозумно заявляти, що не віримо в еволюцію. У цьому випадку можна попрощатися з усім – з державними замовленнями, грантами, науковими публікаціями, університетськими лекціями. Я втратив би роботу, мене повністю ізолювали би і я не мав би високий рівень життя.

Washington Post повідомляє про те, як вчені Smithsonian Institution (Вашингтон) організували травлю біолога Р. Стернберга лише тому, що він, як редактор наукового журналу, надрукував статтю, яка ставить під сумнів теорію еволюції. Їм вдалося "отруїти" атмосферу навколо Стернберга.

Всесвітньо відомий генетик з Корнельського університету Дж. Сенфорд написав книгу „Генетична ентропія та таємниця геному", з якої наводимо уривки. „Дивлячись назад в минуле, я розумію, що багато часу потратив на суперечки про те, що фактично не має ніякого значення... Сучасний дарвінізм базується на тому, що я називаю „Основною Аксіомою„... В нашому сучасному науковому суспільстві „Основна Аксіома" пропонується всім, і майже всі її приймають. Це як неперервне заклинання, яке проговорюється нескінчену кількість разів у кожному навчальному закладі. В університетах і школах важко знайти хоча би одного викладача, котрий поставив би (або насмілився би поставити) під сумнів істинність Аксіоми… В кінці моєї наукової кар’єри я зробив те, що для корнельського професора здавалось просто неможливим. Я почав ставити під сумнів „Основну Аксіому"... Поступаючи так, я знав, що мої дії будуть суперечити „священній корові" сучасної науки. Це рішення могло привести до мого вигнання з світу науки... Я зрозумів, що ця „велика та неприступна фортеця" навколо Основної Аксіоми в дійсності є „картковим будиночком”. Ця теорія дуже вразлива, вона не може бути доведена... Це в основному гучні слова та пускання пилу в очі. Аксіома жива ще тільки завдяки майже містичній вірі у всемогутність природного відбору... Поступаючи так, я знав, що отримаю презирство з боку моїх університетських колег, не кажучи про великий опір та гнів влади... Але, незважаючи на всі наслідки, я повинен вголос заявити, що „Король – голий!”

Старший палеонтолог Британського музею природничої історії, еволюціоніст К. Паттерсон зізнався: „Більше 20-ти років я займаюсь еволюцією, але, незважаючи на це, не знаю жодного факту про неї. Я був шокований, коли дізнався, що так довго перебував у омані. Багатьом задавав просте питання: „Чи знаєте що-небудь про теорію еволюції, що було би правдою? Хоча би один єдиний факт!”, на яке не отримував відповіді... Наукова цінність еволюційної гіпотези загального походження рівна нулю! Еволюційна теорія дає не знання, а антизнання... Рівень знань про еволюцію дуже низький. Ми знаємо, що еволюційна теорія не повинна вивчатися у вищій школі, і це все, що ми знаємо”. Але пізніше під тиском колег К. Паттерсон вимушений був відмовитись від своїх висловлювань про еволюцію.

Англійський астроном, лауреат Нобелівської премії Фред Хойл, у минулому еволюціоніст, пише: „Віра в те, що в живій клітині спонтанно виникла програма, яка здатна зберігатись, найвищою мірою абсурдна… Більшість біологів в глибині душі розуміють це. Але бояться можливих наслідків, і тому готові прийняти будь-що, і це віддаляє їх від істини.”

Теорія еволюції як лженаука, міф, релігія

Аналіз тверджень, які нібито пояснюють макроеволюцію, показує, що теорія еволюції —  лженаука. Основними прийомами, якими послуговуються еволюціоністи, є імітація доведень, алогічні висловлювання, твердження без обґрунтування та звичайні обмани. Не маючи аргументів, вони вимушені використовувати фрази: "очевидно", „легко собі уявити”, „імовірно”, „можливо”, "віримо, що у майбутньому буде знайдено, доведено", тощо, які нехарактерні для наукових праць.

К. Джон Коллінз у книжці „Наука и вера. Враги или друзья?” пише: „...неодарвинизм относится к категории недоказанных гипотез. Защитники неодарвинизма … предлагают нам предположить последовательность событий, которая могла бы привести мир к современному состоянию. … Перед нами искусный риторический прием, которым автор (Дарвин) пользуется на протяжении всей книги. Именно эта риторика определяет всю современную полемику вокруг теории эволюции. Сказав „Я вполне могу представить возможность чего-то, Дарвин переложил ответственность за опровержение своей теории на плечи оппонентов. Ему уже не нужно было доказывать верность своих гипотез, теперь их опровергать должны были его оппоненты... Это был умный ход, и он принес свои плоды.

Наведемо приклад того, як еволюціоністи “доводять”, що сліпа випадковість здатна створювати змістовні інформаційні структури ДНК. У книзі Д. Гудінг, Дж. Леннокс „Людина та її світогляд”  критикуються міркування Р. Докінза  щодо того, що сліпий процес може утворювати біологічну інформацію. Р. Докінз аналізує ситуацію, коли мавпи повинні надрукувати фразу з “Гамлета”: “Methinks it is like a weasel”. У цій фразі 28 символів (з пробілами). Ймовірність випадкового надрукування першої букви становить 1 до 27 (26 букв англійського алфавіту і пробіл), двох перших букв – 1/27 помножене на 1/27 тощо. Таким чином, імовірність надрукування усієї фрази шляхом випадкових ударів по клавіатурі дорівнює 27-28, або приблизно 10-40 , тобто неймовірно мала величина. Усвідомлюючи складність цієї проблеми, Докінз пропонує такий варіант збільшення ймовірностей: щоразу, коли мавпа друкує букву, цю букву порівнюють із заданою комп'ютером фразою (Головною Мавпою, як жартома пропонує називати її математик Д.Берлінські) і, якщо вона правильна, комп'ютер зберігає цю букву. Тоді задану фразу вдалося отримати швидко — за 43 кроки. Докінз  у своїх книгах часто пише, що еволюція сліпа і не переслідує жодної мети. Тоді яким чином сліпа еволюція може розпізнати фразу? Однак аргументація Докінза своєї мети не досягає, оскільки він вводить два механізми, котрі мають всі ознаки свідомості — перший порівнює кожну спробу зі заданою фразою, другий фіксує вдалу спробу. В цій моделі Докінз  фактично пропонує алгоритм, який не є сліпим і який реалізує пошук мети, заданої зовні. Тобто, Докінзу не вдається уникнути зовнішнього втручання інтелекту в процес побудови речення. „Доведення” Докінза може прийняти лише неграмотна людина. Берлінські з цього приводу пише, що “уся ця вправа являє собою зразок самообману...”

В основі теорії еволюції лежить віра, яка поступово перетворила цю теорію у міф: „Кожний вірить у еволюцію, але ніхто не знає – хто і коли її довів!” Еволюціоністи з фанатичною завзятістю ставляться до еволюції, їх лозунгом є „Хочемо вірити у Дарвіна!”.  Американський зоолог-еволюціоніст Р. Левонтин зізнається, що в основі їх науки лежить звичайний атеїзм: „Mи підтримуємо теорію еволюції не дивлячись на те, що вона містить абсурдні твердження… Тому, що сліпо притримуємось матеріалізму. Не важливо, що вона суперечить здоровому глузду, і здається нісенітницею… Ми не можемо дозволити, щоб Бог переступив наш поріг”.  Найменша спроба критики Дарвіна та його вчення ображає еволюціоністів. 

Вчені, які насмілюються відкрито заявляти про свої погляди, вважають теорію еволюції лженаукою, релігією або міфом. Щоб показати, що Р. Докінз неправий, коли негативно висловлюється про тих, хто не вірить в теорію еволюції, я зібрав висловлювання багатьох вчених про еволюцію, частину з яких наводжу нижче. (Підкреслимо, що теорію еволюції критикують вчені, а не “релігійні екстремісти”, як це намагаються представити еволюціоністи).

Директор Стратсбургського зоологічного музею Луї Бунур: „Теорія еволюції – казка для дорослих, а з точки зору науки безглузда і повною мірою марна”. Англійський біохімік, лауреат Нобелівської премії Е. Чейн: „Мене дивує, з якою легкістю і готовністю вчені „проковтують” цю теорію… Я більше вірю казкам, ніж в цю абсурдну спекуляцію”. Американський математик П. Коен: „Теорія  еволюції – найбільш небезпечна помилка, яка будь-коли мала місце в науці". Американський біохімік Е. Конклін: „Біологами теорія еволюції розцінюється настільки високо, що вона вже перетворилась у релігійний культ. Багато біологів вважають її вищою об’єднуючою основою”. Австралійський біохімік М. Дентон: „Для біологів-еволюціоністів вона стала релігією... Ми дуже близькі до викриття всієї дарвінівської парадигми… Хімічна еволюція життя – знущання над здоровим глуздом”. Біолог Дж. Дьюрант вважає, що теорія еволюції стала сучасним міфом, а в галузі наукових досліджень еволюційний міф має руйнівну дію. Генетики П. Ерліх , К. Бірч: „Еволюційні ідеї перетворились у догму, для більшості вони стали частиною виховання”. Американський антрополог Лорен Ейслі: „Наука опинилась у незавидному стані, оскільки створила свою власну міфологію”.

Американський біохімік Д. Гіше: „Викладачі та більшість наукової спільноти за допомогою псевдонаукового маскування примушують інших прийняти їх погляди. Замість середньовічного диктату релігії з’явився диктат матеріалізму”. Ілюстрацією цього є випадок, описаний А. Хейвордом. Японський біолог Томоко Ота надрукувала у англійському журналі статтю, яка починалася так: „Чим більше ми дізнаємось про еволюційні зміни на молекулярному рівні, тим зрозумілішим стає необхідність перегляду всієї теорії еволюції".  Звичайно, найменше, що хочеться британським еволюціоністам, це переглянути свою теорію. Незабаром була надрукована відповідь, у якій погляди Ота були названі „потенційно небезпечними для нашої науки. (Наша наука – що це?) Ця відповідь обурила письменника Найджела Кодера, який багато років займається проблемами науки, наукової етики, і він написав редактору: „Якщо наука не йде на ризик, не допускає спростування та перегляду своїх постулатів, то вона перестає бути наукою. Неодарвінізм вже костеніє, перетворюється у псевдорелігійну догму. З Кімурою та Отою вчені поводяться, як священнослужителі з єретиками.      

 Французький зоолог, в минулому президент Французької Академії Наук Пьер-Поль Грассе: „Наш обов’язок – знищити еволюційний міф… Нема закону, який забороняв би фантазії, але науці непристойно займатися нею”. Англійський філософ М. Грін: „Дарвінізм – наукова релігія, яка підкорила людей… Теорія Дарвіна перетворилася в догму, яку з релігійною завзятістю проповідують її прихильники”.

Англійський біолог Р. Гаррісон: „Біологія, як наука потрапила в скрутну ситуацію, оскільки в її основі лежить недоведена теорія. Тоді це наука, чи віра?” Шведський ботанік Х. Нільссон: „Теорію еволюції потрібно повністю відкинути…” Біолог Ф. Хітчинг: „Дарвінізм не здатен дати відповідь на найпростіші питання… Сучасна теорія еволюції незадовільна і базується лише на вірі”. Швейцарський геолог К. Хсу: „Час вже заявити, що „Король голий!” Американський філософ Д. Халл: Дарвін нічого не довів! Теорії еволюції вдалося всіх розчарувати”. Американський професор-юрист П.Джонсон: „Дарвінізм перетворився у віру, у лженауку”.  Відомий англійський зоолог Г. Керкут (головний редактор 50-томного  посібника з зоології): „Я зовсім не вважаю аргументи еволюціоністів безперечними. Дуже сумно, що у підходах до багатьох питань переважає догматизм… Нічого не доведено, все лише роздуми та гіпотези… З точки зору біологів біогенезис – питання віри”. Англійський письменник, філософ А.Кестлер: „…цю теорію будуть підтримувати доти, поки вона остаточно не розвалиться…” Англійський антрополог Р.Левін: „Чи можна механізми мікроеволюції перенести на мaкроеволюцію? Відповідь зрозуміла та однозначна – ні”.

Англійський фізик-теоретик Г.  Ліпсон: „Еволюція фактично перетворилась у наукову релігію… Мені завжди підозріла була теорія еволюції, яка здатна все „пояснити”. Шведський біолог С.Левтрап: „Теорія Дарвіна помилкова… Вірю в те, що у майбутньому дарвінівський міф  буде вважатися найбільшим обманом в історії науки. Багато людей будуть задавати питання: „Як це могло статися?” Американський біолог Н. Макбет: „ Теорія Дaрвіна цілком себе дискредитувала”. Фізіолог, дослідник мозку Д.МакКей: „Біологи до еволюції ставляться як до якогось божества”. Американський гідрогеолог Г. Морріс: „Еволюціоністи вірять у еволюцію, тому що хочуть вірити… Теорія еволюції – фактично атеїстична релігія”. Англійський філософ М.Малькольн: „У майбутньому історія розповсюдження теорії еволюції буде вважатися найбільшим жартом. Нащадки будуть дивуватись фантастичній довірливості людей”. Кaнaдський біолог Рьюз М.: „Для еволюціоністів теорія еволюції – ідеологія, світська релігія, альтернатива християнству”. Англійський вчений Скотт М.: „Правильне визначення еволюції – віра, яка для багатьох вчених перетворилась у релігію”. Фізіолог Тамисіан Т.: „Вчені, які заявляють, що еволюція – доведений факт, шахраї. Їх розповіді, можливо – найбільший обман за всю історію” .

Відомого біолога, директора Інституту біологічного захисту У.Томпсона попросили написати передмову до 1956-го року видання «Походження видів». Біологи були здивовані, коли прочитали, що еволюціоніст пише у передмові: „Я не задоволений доведеннями, які наводить Дарвін. Я не впевнений, що його вплив на науку та суспільну свідомість був благотворним… На момент виходу у світ „Походження видів” Дарвін не міг підтвердити свою теорію ніякими експериментами і тому вдався до спекулятивних умовиводів. Власні погляди і припущення ним були представлені, як неспростовні докази... Але він зумів переконати себе, а потім і інших.

Російський математик, філософ В.Тростников: „Перед біологією відкрилась брехня еволюції. При наявності сучасних біологічних даних еволюція є неможливою”. Англійський ембріолог-еволюціоніст К. Уоддінгтон зізнається: „Неодарвінізм перетворився у ортодоксію і будь-яка його критика розцінюється як зрада… Тому еволюціоністи вороже сприймають будь-які несприйнятливі для них висловлювання”.  Американський біолог, хімік Р.Вісонг: „Еволюція вимагає віри”. Американський біо-інформатик Х. Йоки: „Віра у спонтанний біогенезис суперечить здоровому глузду”. Філософ Хью Росс: „Теорія еволюції – релігія дарвіністів”.

Провідний біолог Д.Ватсон: „Еволюція — це теорія, яка визнана не тому, що вона логічно доведена, а тому, що її єдина альтернатива, творіння, очевидно, неприйнятна”. Аналогічні «аргументи» на користь еволюції має Джордж Уолд, лауреат Нобелівської премії по біології за 1967 рік (Гарвадський університет): „Існують тільки два можливі пояснення виникнення життя: спонтанне зародження, еволюція або надприродний творчий акт Бога... Іншої можливості немає. Ідея спонтанного зародження була науково спростована Луї Пастером та іншими вченими ще 120 років тому, і це залишило нам єдину можливість визнати, що життя виникло як надприродний акт творіння, здійснений Богом. Але я не можу прийняти цю філософію, тому, що я не хочу вірити у Бога. Таким чином, я  віддаю перевагу вірі у те, що неможливо з наукової точки зору, тобто у спонтанне зародження, яке веде до еволюції”. Дж. Уолд відверто зізнається, що еволюція спростована наукою, але він хоче вірити у еволюцію, бо не може повірити у Бога. (Між іншим, математик ніколи не скаже, він вірить у теорему Піфагора.)

На завершення ще одна красномовна цитата. Відомий англійський біолог-еволюціоніст Джуліан Хакслі у Чікагському університеті на святкуванні 100-річного ювілею  публікації «Походження видів» (1959 р.) заявив: «Нарешті еволюційна позиція дозволяє нам побачити, хоча і не цілком чітко, риси нової релігії, яка, безсумнівно, виникне, щоб служити потребам нової ери».

Звичайно, кожний має право вірити у будь-що, але не повинен мати право нав'язувати свій світогляд, свої хибні уявлення всьому суспільству. Сьогодні вже зрозуміло, що сліпа випадковість не здатна створити не те що життя, але навіть окрему клітину. Це означає, що макроеволюція неможлива, а життя на Землі створено Вищим інтелектом, Творцем (тому що, третього варіанту не існує). Тоді чому ми спокійно спостерігаємо, як у освітніх закладах панує збанкрутіла еволюційна догматика і ігнорується думка вчених?  

28 грудня 2012р.

Теги: еволюція, Дарвін, макроеволюція

Коментарі

Костянтин С 2018-01-05 / 10:41:29
Кріаціонізм, щоб довести "акт творіння" і викинути в смітник всю науку. Що генів немає? Є! І що "творець" кожен день на протязі 4 міліардів років, в кожному живому організмі: бактерії, рослині, динозаврові, тварині, людині їх змінював і записував всі зміни у вигляді генетичного коду? Зараз також змінює? Засилає на людей то рак, спід то інші болячки ізаписує в генетичному коді? Чи може зараз вже цього "творця" немає? Де ж він дівся? Без нього ж нічого не робиться! Він же Всемогіній і Все може!
Ну ще якось після Дарвіна можна було заперечувати еволюцію. Але тепер, коли в генах відкрито вся історія еволюції: від найпростіших прокаріотів і архей до теперішних тварин і людини, це беглуздо. В Молекулах ДНК – це відкрита книга природи. Бери і читай про еволюцію. Не тільки читай а і використовуй на практиці. Хтось цю книгу написав? Виходить, що "творець" її написав і ще пише? Для чого? Щоб вчені читали? По виходить що він же і сотворив вчених. Тоді навіщо заперечувати це творіння "творця" чи Бога. Якщо говорити про його творіння то потрібно перераховувати всі, а не тільки один «акт творіння». Він сотворив генетичний код. Він «творець» записав всю історію еволюцію і тепер Йожеф Головач, із Закарпаття заперечує Його творіння. Тобто заперечує сам себе.

Павел 2013-01-25 / 16:18:26
для Лайк Корабел
1) я незацікавлена особа, і питання еволюції для мене гостро не стоїть. Тому ця стаття і коментарі до неї ніяких змін до мого емоційного стану не вносять, just intresting... відповідно креаціоністом я себе не вважаю. Мені просто цікаво оцінювати спірні питання з різних сторін.
2) саме тому мене і цікавить думка "непрофесіоналів", бо так звана "наукова істина" всім відома ще з шкільної програми. (для цього не обов'язково було вчитися на біологічному факультеті). Думаю немає змісту заново наводити приклади з історії, коли "наукові істини" з плином часу виявлялися хибними.

Лайк Корабел 2013-01-24 / 17:15:19
То Павел: Очевидно, що Ви також креаціоніст, оскільки Вас не цікавить думка професіоналів про еволюцію. Мені Вас дуже шкода. Можливо колись Вас зацікавить наукова істина.

Павел 2013-01-23 / 01:53:50
Уважно прочитав статтю і всі коментарі: стаття зацікавила, коментатори здивували. Одразу зізнаюся - з більшістю "процитованих" книг не знайомий, тому саму статтю обговорювати не буду, але хотілося б виділити деякі загальні враження від коментарів:
1) Оскільки дане посилання http://vikent.ru/enc/5316/ я прочитав, можу з повною відповідальністю заявити: дехто з коментаторів намагається встановити правила, яких сам не дотримується
2) Знову той же коментатор звинувачує автора в тому, що він "риється" не в своїй галузі науки, і при цьому сам чудово розбирається в законах фізики (що "нехарактерно" для біологів). Можна було б все-таки відповісти на запитання Корятовича, не вказуючи номер паспорта і ідентифікаційний код.
P.S.: Особисто мені було б дуже цікаво побачити ще більше подібних статей, написаних математиками на "нематематичні" теми. Навряд чи ще комусь вдасться так систематизовано викладати факти і логічно доводити свої погляди.
P.P.S.: Абсолютно не цікавить думка біологів, яка буде або "загальновідомою", або одразу ж хибною (за коментарями тих же біологів)(((

big grinder 2013-01-16 / 17:45:52
изучив приведенный автором список литературы сделаю вывод относительно его содержания! 90% из списка это специфическая и весьма агрессивная сектантская литература, на которой сразу же не буду акцентировать ни минуты внимания. Хочется отметить в лучшую сторону Ю. Чайковский «Об истории дарвинизма». А в остальном это очень сомнительного содержания книги. увы!!!

Валентин Кузан 2013-01-15 / 02:47:46
Приємно читати настільки добре систематизовані тези в такій важливій для розвитку суспільства темі. Не можу не погодитись із багатьма думками, наведеними в цій та інших статтях Автора.
Дуже обережно ставлюсь до критики релігії попри свої досить антирелігійні настрої, бо релігійна парадигма є набагато корисніша для людства, аніж будь-яка з філософських.
Питання для мене суб'єктивно в іншому: чи варто зусиль боротись проти однієї системи мислення, яку неможливо довести, на противагу іншій, яку неможливо довести?

big grinder 2013-01-04 / 22:11:34
Автору: Хорошо я изучу подробно приведённый вами список литературы. И выскажу своё мнени относительно прочтённого материала через 3 дня.

Автор 2013-01-04 / 17:07:43
big grinder-у
Для начала небольшой список литературы.
1). Джо Уайт, Николас Комнинеллис «Крудение Дарвина. Почему эволюция не выдерживает критики», С-Пб, 2005.
2). Алан Хейворд «Бог есть. Может ли ученый верить в Бога?», М., 1995.
3). Карл Виланд «Камни и кости», Симферополь, 2001.
4). Д. Гудінг, Дж. Деннокс «Людина та її світогляд», Том І, Київ, 2007.
5). Джон Коллинз «Наука и вера. Враги или друзья?», Черкассы, 2005.
6). Сергей Головин «Эволюция мифа. Как человек стал обезьяной»,Симферополь, 1999.
7). Пол Тейлор «Сотворение. Факты о происхождении жизни, человека и космоса», С-Пб, 1994
8). Ю. Чайковский «Об истории дарвинизма», Центр системных исследований ИИЕТ РАН, 2003

big grinder 2013-01-04 / 11:00:19
Уважаемый Автор, в отличии от Вас, я закончил биологический факультет УжНУ и как можно догадаться, изучал достаточно скурпулёзно вопросы эволюции. Ни о каких Творцах и чудесах нам как можно с лёгкостью догадаться нам не говорили. и конечно в Альма Матер такого надеюсь никогда не прозвучит. Ибо после этого Университет можно будет сразу закрывать на большой замок! Вправе спросить у многоуважаемого автора, предоставить мне 3-5 статей на тему креоционизма в солидных научных изданиях!!! Очень бы хотелось взглянуть на них! Если таковых нет - то это о чём-то говорит!!!

Автор 2013-01-04 / 09:59:02
Я так понимаю, что уважаемый big griner может доказать зарождение жизни случайным образом. Прекрасно! Приглашаю Вас на математический факультет на публичный диспут. Если откажетесь, то это о чем-то говорит. Я имею научные контраргументы против эволюции, в личной беседе их могу привести. В блоге, рассчитанном на широкую аудиторию, некрасиво было бы "щеголять" научной терминологией. Поэтому также я не реагирую "ловлю блох".

big grinder 2013-01-04 / 08:56:32
Уважаемый Корятович, всем факт того как в воде зарождалась жизнь давным давно известен! есть время - открываем книги и читаем. Говорить что это невозможно, легче всего. И честно говоря не понимаю почему такой вопрос вообще поднимается?! Надо понимать одну единственную вещь - эволюционизм это нучная теория. ею занимаются учёные и пишут об этом научные статьи которые печатают солидные и уважаемые мировые издания. Что же такое креоционизм? Безосновательная мысль о том, что всё якобы настолько туманно и необъяснимо,что конечно же тут дела не обошлось без Творца и его вмешательства. Ну это как то очень инфантильно звучит. Значит мы признаём свою слабость, незнание, и неуверенность в том что можем что то узнать! это течение никогда в жизни не будет широко внедряться в массы, так как нет ему там места

Корятович 2013-01-03 / 16:23:18
' Брати участь в "дискусії" де 99% моїх аргументів просто ігнорується я не бачу жодного сенсу.'

Правільний підступ п. Гарт! І ще хотів би додати, нема сенсу коли ніхто (на 100%) із читачів ще не зголосив до прозьби автора статті:

'Еволюціоністам я фактично поставив питання: доведіть, покажіть, як відбулася еволюція (від неорганічної речовини через першу клітину до людини). Якщо нема відповіді, то в цьому можна чесно зізнатись.'

Всім ясно, все зізнались!

Bret Hart 2013-01-03 / 10:42:13
Я лише навів приклади, для ілюстрації Вашої фрази, Іншими словами, «переслідовані», це псевдонауковці. Ці приклади логічно відповідають вашому загальному твердженню. Просто не треба всіх «переслідуваних» називати псевдонауковцями.

Шановний Автор, я не називав всіх переслідуваних псевдонауковцями. Я просто сказав, що для псевдонауковців такі твердження є характерними, і відразу зіслався на "15 ознак псевдонауки". Слід розуміти це в контексті. І якщо вже говорити про логіку, то "для псевдонауковців є характерними заяви про переслідування" і "всі, хто каже, що їх переслідують - псевдонауковці" - це трішки різні речі, вам не здається?

Дякую всім за увагу, це був останній мій пост в даній темі. Брати участь в "дискусії" де 99% моїх аргументів просто ігнорується я не бачу жодного сенсу. Вітаю всіх з Новим Роком, щастя, здоров'я і всіх благ.

big grinder 2013-01-02 / 20:23:48
Очень грустно смотреть на сегодняшнюю ситуацию в плане подачи информации. все вокруг что-то кричат, громогласно выкрикивают "истину". На самом то деле обходя стороной тех учёных которые десятилетиями изучают биологию и компетентны в своей отрасли. Очень грустно наблюдать картину когда люди не разбирающиеся в непростых, а скорее очень сложных с точки зрения химии и биологии, раскидывают идеи о том что, вот мол, эволюция это заблуждение. Но, господа, ведь наверно учёные не просто так приняли теорию Дарвина, и не просто так взяли её за основу! Вся разница в том, что теория эволюцию доказуемая и весьма обоснована. Есть отличные научные книги и статьи объясняющие как это всё происходило этап за этапом. От простого к сложному. При чём тут Творец? надо понимать что кроме эволюции есть и процесс мутации, изменчивости...

Автор 2013-01-02 / 18:32:06
Bret Hart: «З приводу «переслідувань», то це класичний хід псевдонауковців»
Я лише навів приклади, для ілюстрації Вашої фрази, Іншими словами, «переслідовані», це псевдонауковці. Ці приклади логічно відповідають вашому загальному твердженню. Просто не треба всіх «переслідуваних» називати псевдонауковцями.

Bret Hart 2013-01-02 / 17:21:31
Я не называл советских генетиков лжеучеными. В том своем посте я ссылался на эту статью, ознакомтесь когда будет время:
http://vikent.ru/enc/5316/
Ну и ставить креационистов в один ряд с Галиллеем... No comments.

Доказательства эволюции советую искать в соответствующей литературе, а не на закарпатском новостном сайте.

Тут еще две интересные ссылки:
http://evolbiol.ru/evidence10.htm#02
http://www.talkorigins.org/indexcc/list.html
По данным ссылкам находятся котраргументы против стандартных заявлений креационистов. Интересно бы почитать комментарии Автора относительно данных ссылок (может это идея для следующей статьи в блоге? :)))).

big grinder 2013-01-02 / 15:32:08
Относительно Творца можно сказать следующее. Есть законы физики, химии и математики. Неужели то, что мы существуем, это всё благодаря неким НАДрозумным существам? Мы все взрослые люди и средневековье давно позади с их тотальными заблуждениями. Сейчас нам просто смешно и немного стыдно за ту эпоху. Мы стали умнее, мудрее. Люди начинали от Земли в форме блина и Солнца в центре вселенной. Прошло время и это стало ошибочным мнением. Про Творца возможно и весьма актуально и уместно говорить в церквях, но о нём почему то нет научных статей и докладов. А аргумент, мол это всё надо принять на веру, ну то читаем выше - средневековье давно позади! А планета Нибиру и анунаки такой же вымысел как и Гарри Поттер и Карлсон!

big grinder 2013-01-02 / 15:24:59
Что можно сказать о том что новые виды возникают ниоткуда - вот как это всё происходит?, хотелось бы очень услышать! падают с неба, или возникают из воздуха, а точнее из первозданного эфира? Происхождение новых видов происходит ежедневно. некоторые исчезают так и не зафиксированные в общую классификацию. так же исчезают ежегодно многие виды животных. Ведь это абсолютно природный процесс- он был всегда. Исчезли пещерные медведи и с ними саблезубые тигры и мамонты, но эволюция это процесс постоянный.

Корятович 2013-01-02 / 15:07:24
Дякую авоторові що він почав брати участь в дискусії(блоги де автор відхиляється від дискусії з читачам дуже скоро перетворяється в нудному!). Також корісно бачити що автор обмежив тему дискусії. Можливо було в треба перемінити картину яка окомпенує статтю, не починаючи від жаби?
:-) Чекаємо далі відповіді від завзятого борця дарвінізму!

big grinder 2013-01-02 / 14:12:09
Надо понимать что говоря об эволюции, мы имеем ввиду сотни миллионов лет. Вдумайтесь! сотни миллионов и даже больше! за это время происходили глобальные изменения природы. Гибель динозавров, ледниковый период... Всё это доказывает что внешние факторы неизбежно влияли на живых существ